CNC Dental Care va ofera informatii utile despre tartrul dentar

Tartrul este un complex organo-mineral care adera la suprafata dentara sau pe alte structuri osoase, ca de exemplu: aparate ortodontice, lucrari protetice. Asadar, tartrul prezinta o suprafata de tip rugos, suprafata ce este acoperita de un strat de placa bacteriana care este nemineralizata si diferita, in functie de zona in care se depune.

Exista doua tipuri de tartru si anume: tartru supragingival sau salivar (are culoare alb-galbui, initial are o consistenta mai redusa, dupa ce s-a depus este moale, se disloca usor) si tartrul subgingival sau seric (prezinta o consistenta crescuta, culoare este de la maroniu pana la negru, prezinta aderenta foarte mare in unele cazuri, este greu de dislocat).

 

CNC Dental Care este un cabinet stomatologic Craiova care pune la dispozitia tuturor pacientilor medici dentisti care poate sa identifice foarte rapid acest tip de depunere, prin intermediul unui instrument special cunoscut sub denumirea de sonda dentara. Acesta metoda nu necesita o pregatire speciala si nu este dureroasa. Tot ce trebuie sa faceti este sa va spalati pe dinti, asa cum faceti in cazul vizitei la un cabinet stomatologic.

Depunerea de tartru este accelerata sau favorizata de: calitatea salivei (bogata in calciu sau fosfor); cantitate scazuta a salivei; pacientii care prezinta astm bronsic, afectiuni psihice sau fibroza chistica; dinti inghesuiti; fumat; o igiena orala destul de precara, etc.

CNC Dental Care va ofera mai jos tehnicile prin care se poate preveni tartrul si anume: printr-un periaj de doua ori pe zi; prin folosirea atei dentare; prin utilizarea apei de gura care prezinta propietati antiseptice; prin consumul alimentelor detergente (morcovi, mere); renuntare la fumat; prin evitarea alimentelor care sunt lipicioase si moi.

Din momentul in care s-a format, tartrul nu poate sa fie inlaturat decat prin manopera numita detartraj, efectuata de catre medicul dentist. Aceasta metoda este bine tolerata de catre majoritatea pacientilor si este de doua tipuri: detartraj mecanic care se efectueaza cu aer comprimat sau cu ultrasunete si detartraj manual.

Accesati pagina web www.cncdentalcare.ro daca doriti sa va faceti o programare in cadrul cabinetului stomatologic CNC Dental Care pentru un detartraj profesionist sau pentru a afla cat mai multe informatii despre serviciile stomatologice oferite.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s